Ingredienser:
- 100 gram rumsvarmt smör
- 3 msk brunt farinsocker
- 3 msk strösocker
- 3 dl vetemjöl
- 2 msk ljus sirap
- 1 paket saffran (0.5 g) + en liten skvätt punch att blanda med saffranet..
- 1 tsk bakpulver
Gör såhär:
- Ta fram smöret i rumstemperatur om du glömt att göra det..
- Vrid igång ugnen på 175 grader.
- Blanda smör och socker (både strö och farin) till en porös massa i en bunke.
- Häll i sirapen
- Mortla saffranet och punchen (eller annat alternativ) och blanda ner i bunken med det andra.
- Blanda sedan ihop mjöl och bakpulver i i en separat skål (blandar sig bättre/lättare) och häll sedan ner det i den första bunken och arbeta ihop allt till en fast deg.
- Rulla ihop små bollar av degen och lägg på en plåt, platta till dem med en gaffel
- Stoppa in dem i ugnen och grädda i ca: 10-12 minuter (håll koll, de ska vara klara/gyllenbruna men inte brända).
- Låt svalna på plåten, eller eventuellt på ett galler om du föredrar det.
Antal kakor, cirka: 25-30 st
Recept från: Sandra @ Julbordet.nu
8 december, 2018 — 18:54
Så enkelt och så gott 😀
9 december, 2018 — 17:23
De är superenkla att göra, men kanske inte fullt så enkla som jag gav sken av.. såg nämligen att jag glömt skriva ut mjölet i ingredienslistan 😮
– nu åtgärdat! 🙂
10 december, 2018 — 11:44
Inte lätt att komma ihåg allt heller 😀