INNEHÅLL / SNABBLÄNKAR:

 

 


OM LÄNKRECEPTEN:

Många av recepten som jag länkar till i samlingen på sajten är inte mina på något vis, utan de länkar helt enkelt vidare till en annan sajt (som öppnas i en ny flik eller i ett nytt fönster om du klickar på dem). De ligger alltså inte på vårt webbhotell alls (utan återfinns på den sajt där deras ägare lagt dem).

Jag vill poängtera att jag inte medvetet gått runt och sparat ner bilder hos folk för att publicera här (!), utan det är wordpresstilläggen (Z-url preview plugin samt Content card) som jag använder för länkningen som valt vad som ska presenteras från ”sajten på andra sidan”. De verkar skapa en ”klickbar bild” för hela länken ifråga.

Jag försöker inte på något vis ta ”credit” för varken bilder eller recept – det är ju därför jag länkar vidare direkt till sajten som gjort recepten! Mina besökare kan inte läsa dessa ”länkrecept” här på min sajt (bara se den här ”klickbara bilden”). Vill de se/läsa receptet ifråga måste de klicka vidare på länken och hamnar då på bild/receptägarens hemsida.

Om jag har länkat till ett recept hos Dig och du inte vill ha din länk/bild här – säg gärna till så ordnar jag det! Är inte ute efter att trampa någon på tårna, vill bara sprida julrecept!

 

OM BILDRECEPTEN:

Nu har vi vandrat in på ännu ett svårt område när det kommer till recept och bilder online.. de flesta av recepten jag stöter på är bilder på internet. Alltså hela receptet! Med ”foto” och allt!

Det har blivit vanligare och vanligare att ta så kallade ”screen prints” på sådant man gillar (som t ex recept i facebookgrupper, på forum, hemsidor osv) samt fotografera lappar/recept ifrån böcker och tidningar – och sedan dela med sig av på sociala medier/hemsidor. Jag använder sådana bilder på denna hemsida.. försöker få med varifrån receptet kommer (så vitt jag vet/kan hitta) men det är inte alltid så lätt att lista ut – så om ni vet varifrån ett recept kommer som jag publicerat (där jag saknar information) tipsa mig gärna!

 


OM RECEPTEN I ÖVRIGT:

I de fall jag faktiskt har skrivit ner ett recept på sajten så försöker jag att alltid ange personen eller sajten bakom receptet som källa. Dock går det inte att garantera att rätt person får credits för receptet, då ”alla” har hittat på sitt recept.. oavsett var och när det publicerats/gjorts. Det är små skillnader på recepten ibland och när man tror att man hittat på något unikt, så har någon annan gjort samma sak någon annanstans. Det gäller även över landsgränserna!

Jag hänvisar till den närmsta, dvs den jag hittat receptet hos. Om jag hittat recept i böcker osv, hänvisar jag till författaren eller boken (eller båda).

 

OM FILMRECEPTEN:

OBSERVERA:

Om någon tagit illa upp på grund av något jag publicerat eller länkat till här på sajten så ber jag så hemskt mycket om ursäkt redan nu! Det har inte varit meningen att förolämpa någon – jag älskar julen och ville bara samla en massa trevliga julrecept på en och samma sida!

Kontakta mig gärna på kontaktsidan om ni vill att jag ändrar eller tar bort något, så löser vi problemet direkt!

Denna sajt är bara en privat hemsida.
Jag tjänar inga pengar på den!