Ingredienser:

  • 1 kg färdig risgrynsgröt
  • 1 g Saffran (2 pkt)
  • 3 msk strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4 st ägg
  • 1 dl sötmandel
  • 1.5 dl vispgrädde
  • Smör till formen
  • En nypa salt

Gör såhär:

Skålla, skala och grovhacka mandeln.

Stöt saffran med vaniljsocker och strösocker i en mortel, blanda sedan i det med grädden.. tillsätt saltet och rör om.

Blanda det, den hackade mandeln och det uppvispade äggen med gröten.

Smörj en ugnssäker form med smör. Häll smeten i formen (den skall vara ungefär 2,5 cm tjock i botten).

Grädda i mitten av ugnen, på 225 C, i ca 30 minuter.

Servera den ljummen med en klick vispad grädde till och valfri sylt (salmbärssylt är det klassiska).

Recept inspirerat av: Pernilla på Kokaihop.se

Vi brukar servera den med körsbärssylt, blåbärssylt eller som på bilden.. rårörda hallon!