Ingredienser:
- 1 kg färdig risgrynsgröt
- 1 g Saffran (2 pkt)
- 3 msk strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 4 st ägg
- 1 dl sötmandel
- 1.5 dl vispgrädde
- Smör till formen
- En nypa salt
Gör såhär:
Skålla, skala och grovhacka mandeln.
Stöt saffran med vaniljsocker och strösocker i en mortel, blanda sedan i det med grädden.. tillsätt saltet och rör om.
Blanda det, den hackade mandeln och det uppvispade äggen med gröten.
Smörj en ugnssäker form med smör. Häll smeten i formen (den skall vara ungefär 2,5 cm tjock i botten).
Grädda i mitten av ugnen, på 225 C, i ca 30 minuter.
Servera den ljummen med en klick vispad grädde till och valfri sylt (salmbärssylt är det klassiska).
Recept inspirerat av: Pernilla på Kokaihop.se
Vi brukar servera den med körsbärssylt, blåbärssylt eller som på bilden.. rårörda hallon!
Lämna ett svar