Ingredienser:

  • 200 gram chokladkaka med hela nötter
  • 100 gram nougat
  • 50 gram mandelspån

Gör såhär:

Börja med att koka upp lite vatten till ditt ”vattenbad” och ta fram en lämplig, värmetålig skål att smälta i.

Rosta sedan mandelspånen på ganska hög värme i en stekpanna, tills dess att de börjat få lite färg och det sprider sig en nötig doft i köket. Stäng av plattan och låt mandeln svalna.

Smält sedan nougaten i skålen på/över ditt vattenbad. När den börjat bli en slät röra i botten, bryt sönder chokladkakan i mindre bitar och smält i nougaten.

Rör i smeten så att allt löser upp sig och smälter. När allt smält (förutom nötterna), häll ner mandelspånen i smeten och blanda allt väl.

Häll sedan ner det i en lämplig form med bakplåtspapper (lättare att få ur chokladen om den ligger på lite papper) och låt svalna lite i kylskåp innan du skär upp den i lagom stora bitar. Jag valde att skära mina i trekanter för att hedra trillingnöten!

Förvara i burk med lock. (Jag har min i kylen, men tror inte det är nödvändigt, beror nog på hur länge du tänkt ha den stå..)