Ingredienser:

  • 1 burk jordnötssmör (340 gr)
  • 10 dl naturella rispuffar, jordnötter, skumtomtar (eller annat likvärdigt) *
  • 200 gram choklad
  • 2 dl sirap
  • 1 dl strösocker

Gör såhär:

Hacka alla nötter och skumgodisar lite grovt och lägg i en skål. Häll på rispuffarna och blanda om dem lite.

Blande ner socker, sirap och jordnötssmör i en kastrull och ”koka ihop” så det blir en slät smet.

Blanda ihop det hackade och jordnötssmeten och rör om ordentligt så att allt blandas.

Lägg ut ett bakplåtspapper på en lagom stor ugnsform (ca: 25-35 cm i storlek), en form med lite kant, behöver inte kunna ställas i ugnen.. men kanske i kylen.

Häll smeten på bakplåtspappret och bred ut den jämnt över hela.

Smällt chokladen och bred ut den över ”kakmassan”. Ställ svalt ett tag, tills den stelnat – skär sedan upp lagom stora bitar. Förvara i burk med lock (om du förvarar dem i kylen, ta fram dem en liten stund innan det är dags att äta dem.. då de kan vara lite småhårda).

* Jag använde ca 4 dl rispuffar och sedan hade jag köpt grillbilar (större ahlgrensbilar), naturella cashewnötter, saltade cashewnötter och kanderade jordnötter.

Recept: Sandra @ Julbordet.nu