Ingredienser:
- 2 dl rundkornigt ris
- 4 dl vatten
- 1 kanelstång
- 1 tsk salt
- 7 dl mjölk
- 3 dl vispgrädde
- 0.5 vaniljstång
- 1 msk smör
Tillbehör:
- Mjölk
- Malen kanel
- Strösocker
- Eller: En klick sylt (mitt tips: körsbärs, hallon eller blåbärssylt)
Gör såhär:
- Mät upp riset, slå på vattnet (en tjockbottnad kastrull rekommenderas).
- Lägg ner kanelstången och saltet, låt koka upp och fortsätta koka i 10 minuter (tills vattnet kokat in).
- Blanda mjölken och grädden, häll ner i kastrullen.
- Dela vaniljstången på längden, lägg ner den också i kastrullen. Rör ner smöret.
- Låt sjuda på svag värma i 40-45 minuter. Rör om lite då och då, håll koll på att det inte bränner fast i botten (om det gör, sänk värmen mer!)
- Ta upp vaniljstången innan du serverar gröten..
- Servera med mjölk, malen kanel och lite strösocker!
Ett lite lyxigare grötrecept!
Rekommenderas varmt som tomtegröt..Gröten kan serveras både varm och kall!
Recept av: Per Morberg
Lämna ett svar