Ingredienser:
- 75 gram smör
- 1.5 dl strösocker
- 1 g saffran
- 1 ägg
- 3 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
Garnering:
- 1 dl ströcker
- 1 dl florsocker
Gör såhär:
- Vispa smör, strösocker och saffran luftigt i en bunke. Knäck i ägget och blanda ner i smeten.
- Blanda mjöl och bakpulver i en separat skål och blanda sedan ner i bunken.
- Forma en ”rulle” av degen och plasta in den. Låt den sedan ligga och vila i kylen i cirka 1 timme.
- Sätt igång ugnen på 175 grader
- Ta ut degrullen från kylen och dela den i cirka 20 lika stora delar. Rulla sedan varje ”del” till en rund liten boll.
- Rulla varje boll i strösocker först och sedan rikligt i florsockeret! Lägg dem på en bakplåt med bakplåtspapper.
- Grädda mitt i ugnen i ungefär 12-14 minuter. Ytan ska krackelera fint och kakorna ska ej vara brända.
- Låt svalna på galler..
Recept av: Fredrik Nylen
Lämna ett svar