Ingredienser:
2 ägg
2 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 tsk pepparkakskrydda
50 gram smör
1 dl mjölk
2 äpplen
Gör såhär:
- Slå på ugnen på 175 grader (jag har varmluft)
- Knäck de två äggen i en vispskål och häll ner strösockret. Vispa poröst.
- Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och pepparkakskrydda ordentligt i en separat skål.
- Smält smöret och häll i mjölken i smörkastrullen.
- Häll ner mjölblandningen i ägg och sockersmeten under långsam vispning, fyll sedan på med smör och mjölkblandningen i samma.
- Vispa allt till en slät smet.
- Skala och skär upp äpplena i små tärningar (går säkert lika bra med tunna skivor om ni hellre vill ha det).
- Smöra och bröa en lagom stor form, jag tog en ”brödform” och använde bakplåtspapper istället för att ”bröa formen”.
- Häll i smeten i formen, toppa med äppelbitarna. Tryck ner dem lite i smeten.
- Ställ in i ugnen i ca: 30-35 minuter (provstick och kontrollera).
Ät och njut.. funkar bra med en klick grädde/vaniljsås till också..
Lämna ett svar