Juliga saffranskakor

Ingredienser:

  • 100 gram rumsvarmt smör
  • 3 msk brunt farinsocker
  • 3 msk strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk ljus sirap
  • 1 paket saffran (0.5 g) + en liten skvätt punch att blanda med saffranet..
  • 1 tsk bakpulver

Gör såhär:

  1. Ta fram smöret i rumstemperatur om du glömt att göra det..
  2. Vrid igång ugnen på 175 grader.
  3. Blanda smör och socker (både strö och farin) till en porös massa i en bunke.
  4. Häll i sirapen
  5. Mortla saffranet och punchen (eller annat alternativ) och blanda ner i bunken med det andra.
  6. Blanda sedan ihop mjöl och bakpulver i i en separat skål (blandar sig bättre/lättare) och häll sedan ner det i den första bunken och arbeta ihop allt till en fast deg.
  7. Rulla ihop små bollar av degen och lägg på en plåt, platta till dem med en gaffel
  8. Stoppa in dem i ugnen och grädda i ca: 10-12 minuter (håll koll, de ska vara klara/gyllenbruna men inte brända).
  9. Låt svalna på plåten, eller eventuellt på ett galler om du föredrar det.

Antal kakor, cirka: 25-30 st

Recept från: Sandra @ Julbordet.nu

Kategorier: Bakning, Recept

3 Kommentarer

    • Sandra

      9 december, 2018 — 17:23

      De är superenkla att göra, men kanske inte fullt så enkla som jag gav sken av.. såg nämligen att jag glömt skriva ut mjölet i ingredienslistan 😮

      – nu åtgärdat! 🙂

  1. Inte lätt att komma ihåg allt heller 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Upphovsrätt © 2024 Julbordet.nu

Tema av Anders NorenUpp ↑