Ingredienser:

  • 75 gram smör
  • 1.5 dl strösocker
  • 1 g saffran
  • 1 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver

Garnering:

  • 1 dl ströcker
  • 1 dl florsocker

Gör såhär:

  1. Vispa smör, strösocker och saffran luftigt i en bunke. Knäck i ägget och blanda ner i smeten.
  2. Blanda mjöl och bakpulver i en separat skål och blanda sedan ner i bunken.
  3. Forma en ”rulle” av degen och plasta in den. Låt den sedan ligga och vila i kylen i cirka 1 timme.
  4. Sätt igång ugnen på 175 grader
  5. Ta ut degrullen från kylen och dela den i cirka 20 lika stora delar. Rulla sedan varje ”del” till en rund liten boll.
  6. Rulla varje boll i strösocker först och sedan rikligt i florsockeret! Lägg dem på en bakplåt med bakplåtspapper.
  7. Grädda mitt i ugnen i ungefär 12-14 minuter. Ytan ska krackelera fint och kakorna ska ej vara brända.
  8. Låt svalna på galler..

Recept av: Fredrik Nylen